Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τολμήστε, έστω και την τελευταία ώρα!

Στις ενενήντα χιλιάδες, περίπου, ανέρχονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ κύριων και επικουρικών συντάξεων που δεν απογράφηκαν! Ακόμα και αν κάποιες χιλιάδες συνταξιούχων, δεν είχαν τη φυσική δυνατότητα να προσέλθουν και να απογραφούν, ο πιθανολογούμενος αριθμός των συνταξιούχων "μαϊμού" είναι μεγάλος, γύρω στις 70 χιλ.!
Η περίπτωση αυτή, μαζί με τους "μαϊμού ανάπηρους" και τους "μαϊμού επιδοματούχους", δικαιώνει, νομίζω, απόλυτα την άποψη μου ότι η διαχρονική ανικανότητα του πολιτικού συστήματος είναι η κύρια αιτία της πτώχευσης της Χώρας και της εξαθλίωσης των πολιτών! Δεν υπάρχουν άλλοθι!
Δεν κυβέρνησαν με ιδέες, δεν καινοτόμησαν, δεν έκαναν χρήση νέων τεχνολογιών, γιατί αυτό θα ακύρωνε στην πράξη το σαθρό, κομματικό, ρουσφετολογικό Κράτος πάνω στο οποίο ΟΛΟΙ τους στήριξαν την πολιτική τους επιβίωση!
Αν έχουν τώρα κάποιο ίχνος ντροπής και μεταμέλειας, ας κάνουν έναν απλό υπολογισμό!
Ο πιθανολογούμενος αριθμός των συντάξεων που πρέπει αμέσως να παύσουν να πληρώνονται είναι, με μια μέση σύνταξη 1300 ευρώ γύρω στα 91 εκτμ. το μήνα, δηλαδή 1,1 δις το χρόνο, δηλαδή 2,2 δις τη διετία 12-13! Ας τα αφαιρέσουν αυτά από τη νέα αφαίμαξη των συντάξεων που θα επιπέσει επί των κεφαλών των συνταξιούχων που δε φταίνε σε τίποτα!
Αν μάλιστα έχουν αδένες και διεκδικήσουν όσα από αυτά έχουν κλαπεί από τους επιτήδειους τα τελευταία δέκα, τουλάχιστον, χρόνια, μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα!
Για να γίνει όμως αυτό, ένα έντιμο και σοβαρό Κράτος, θα δημοσίευε τα ονόματα όλων αυτών που παίρνουν επί σειρά ετών τις συντάξεις των πεθαμένων συγγενών τους! Θέλουμε να ξέρουμε πόσους απατεώνες έχουμε δίπλα μας! Γιατί η ανωνυμία, σημαίνει "ρυθμίσεις κατά περίπτωση", σημαίνει πολιτικές παρεμβάζεις, σημαίνει κουκούλωμα!
Θέλουμε να δούμε τους αποτυχημένους πολιτικούς μας να αναλαμβάνουν επιτέλους και μια προσπάθεια που έχει πολιτικό κόστος!
Η περίπτωση κύριε Πρωθυπουργέ, είναι μία από ό,τι εσείς πρώτος αποκαλέσατε "ισοδύναμα μέτρα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: